Matchreferat

IFK får ännu vänta på första segern i Alueliigan, Hermes far iväg med segern med resultatet 1 - 4 (0-2, 0-0, 1-2).

Matchens resultatservice.

Matchreferat

Förlust med 8 - 2 (2-0, 3-2, 3-0) mot Cowboys i Nivala.

Matchens resultatservice.

Lördagens match i Nivala mot Cowboys är en händelse vi gärna vill glömma. IFK B ställde upp med en trupp på endast 10(!) spelare, vilket redan från början resulterade i en ganska slapp inställning till drabbningen. De få krigare som trots skadebekymmer och sjukdomar trots allt ställde upp spelade en match där resultatet inte säger hela sanningen.

 

Matchen inleddes bra från IFK:s sida, man anföll friskt och skapade några målchanser direkt från start. Dock drog man på sig en utvisning efter 4:55 som tyvärr resulterade i ett baklängesmål. Efter målet fortsatte IFK i ett något mera passivt tempo, och kom inte till några riktigt vassa lägen innan periodens slut, redan här började tunnheten i spelarmaterialet märkas, och vid tiden 17:11 kom nästa baklängesmål, även det till följd av en utvisning.

 

Den andra perioden inleddes med en glimt av nytändning i IFK spelarnas ögon, och man kom till några fina målchanser innan den första kallduschen kom efter spelade 26:03, här hände något i grabbarna och redan dryga tre minuter senare kom 4-0 målet i baken. Vid tiden 31:33 såg man molnen spricka upp över Nivala ishall då Alexander ”Slibben” Björkskog helt solo från egen planhalva körde in pucken i mål. Ställningen var nu 4-1 och i och med den spräckta nollan kunde man se en ljusning. Däremot drog någon snabbt igen gardinen och Cowboys slog in den definitiva dödsstöten 18 sekunder senare. Efter målvaktsbytet efter 5-1 målet som innebar att Max Backlund lämnade målet till fördel för Wille Sundberg följde cirka 5 minuter av mållöshet innan IFK:s Jonas Sund på förarbete av Viktor Hiltunen och Noah Hellund grävde in pucken bakom Cowboyen i mål. Målet gav dock ingen nytändning i grabbarna som nu var riktigt leda och härnäst följde fyra minuter av konstiga utvisningar som resulterade i ett ofokuserat lag inför nästa period.

 

Matchens avslutande period är en historia vi väldigt gärna vill glömma. Härifrån kan vi inte ta ut något positivt alls. Perioden var initiativlös från båda lagen och i och med en del konstiga utvisningar och utvisningar i frustration av dessa tröttade IFK ut sig. Trots fyra powerplay gjorde Cowboys endast ett powerplaymål, som dessutom var ett resultat av föregående period under den tredje perioden. Efter drygt en halv period satte Cowboys in sitt sjunde mål i baken på 12 slutkörda IFK spelare och man tog en timeout för att för att få tid att vila och samla sig för att siffrorna inte ytterligare skulle rinna iväg. Med återstående två och en halv minut kom matchens sista mål i spel fyra mot fyra och slutresultatet 8-2 till hemmalaget var spikat.

 

Cowboys är ett lag som IFK, med full bemanning och bättre förutsättningar absolut skulle ha chans att vinna mot, men denna lördag var hockeygudarna inte på vår sida. Nästa lördag spelar IFK hemmamatch mot grannarna Hermes Akatemia hemma i AW Arena klockan 13:20, och då hoppas vi att förutsättningarna är bättre och att vi ska få ta vår första seger 2018. Be there!

Matchreferat

En poäng med i bussen från Pyhäjoki, slutresultat 5 - 5 (3-2, 1-2, 1-1).

Matchens resultatservice.

Matchreferat

IFK B - PyPo 3 - 6 (2-2, 0-2, 1-2).

Farsen i AW Arena

I lördags tog IFK B emot PyPo från Pyhäjärvi i hemmaarenan. En match som enligt statistiken borde ha varit enkel för hemmalaget slutade istället i fars. Efter tre raka segrar under höstomgången slutade helgens match 3-6 i gästernas favör.

Det är underligt hur det spökar hos oss i IFK. Den första perioden inleddes med en lång sekvens av press där IFK pressade tillbaka PyPo och skapade flertalet kvalificerade målchanser. Dock kom PyPo att sänka glädjenivåerna i IFK båset då de i den tionde matchminuten tog ledningen med 0-1. PyPo:s målyra kom dock att straffa sig för bortalaget och drygt två minuter senare kvitterade IFK genom Samuel Lillqvist som på pass av Alexander Björkskog satte trissan i mål. Tre minuter senare kom Pypo återigen att gå upp i ledning efter slarvigt försvarsspel. Vid tiden 17:08 fick IFK efter ett tvåminuters boxplay chansen att utjämna i powerplay. Casper Söderström tog till vara på chansen och kvitterade matchen på pass av Joel Björkman och Tony Nygård då det återstod knappa två minuter av perioden.

Den andra perioden var liksom den första jämn och spelet kom att svänga. IFK skapade anfall och höll pucken i anfallszonen medan PyPo å sin sida spelade ett farligt kontringsspel. Efter 14:54 kom IFK killarna att få smaka på PyPo:s kontringsspel och bortalaget gick upp i en ledning som IFK inte längre skulle komma ikapp. Strax efter att IFK hade klarat sig genom ett numerärt underläge kom laget att vid tiden 38:31 ta en klantig utvisning för för många spelare på plan. Detta resulterade i att Jonas Sund från utvisningsbåset blev tvungen att bevittna ännu ett mål från PyPo lägret och perioden slutade i siffrorna 2-4.

Den sista perioden såg ut som de två föregående, IFK förde sitt anfallsspel och PyPo kontrade. Vid tiden 49:24 tändes det ett nytt ljus hos IFK då Jonas Sund, efter en fin soloprestation av Björkman, kunde peta in returen bakom PyPo målvakten Mio Piippo. Glädjen varade dock inte länge, och trots press från hemmalaget lyckades PyPo bygga vidare på sin ledning fyra minuter senare, och med återstående tre minuter satte gästerna den definitiva spiken i kistan efter fint pass-pass spel och slutresultatet skrevs 3-6 till gästerna.

Nästa helg reser IFK B till Pyhäjoki för att möta RJK/PJK. Före juluppehållet vann IFK två raka matcher mot RJK/PJK och nu hoppas vi på att få vända den negativa trend som skapats efter jul.

Jonas Sund #23

Matchens resultatservice.

Matchreferat

MuJK drar iväg med poängen till Muhos efter vinst med 3 - 5 (3-4, 0-0, 0-1).

På lördagen klädde återigen IFK B på sig arbetsdressen och bjöd upp hittills okända MuJk från Muhos till dans. Trots en nästan helt IFK domierad match slutade också matchen mot MuJk i förlust 3-5 efter perioderna (3-4, 0-0 och 0-1).

Den första perioden var den som var mest publikvänlig. Redan vid tiden 5:24 gjorde IFK sitt första mål genom Jonas Sund (Alex Rintaniemi, Tony Nygård). Efter det följde tio minuter under vilka det gjordes sex mål. IFK:s övriga mål gjordes av Tony Nygård (Alex Rintaniemi) och Samuel Lillqvist (Viktor Hiltunen). IFK grabbarna var periodens mest anfallsglada lag och vann skottstatistiken med 16-13, men som så många gånger förr under denna säsong var krutet torrt i nästan alla bössor.

Den andra perioden fullkomligt dominerades av IFK och spelet under perioden hölls så gott som jämt på bortalagets sida. Ett par utvisningar strulade dock till det och gav MuJk chansen att komma in i matchen igen, men dessa motades bort av hårt arbetande IFK killar. Under periodens andra halva började dock den tunna truppen kännas av då IFK endast ställde upp med elva utespelare. Perioden slutade 0-0 även om hemmalaget hade alla möjligheter att komma ikapp och gå om.

Tredje perioden kom att bli en bökig historia. Båda lagen visade tecken på trötthet och spelet övergick ibland till sandlåda. Vid tiden 48:59 fick hemmalaget chans till kvittering men kvitteringsmålet uteblev även denna gång. Då 51:17 var spelat av matchen tog IFK en timeout för att göra ett sista tappert försök att kvittera matchen. Efter timeouten höll IFK spelet, men på ett olyckligt misstag lyckades istället MuJk göra 3-5 då endast 2:38 återstod av matchen. Efter målet försökte IFK spela utan målvakt, men också nu blev man utan utdelning och matchen slutade i en bitter 3-5 förlust.

Som så många gånger förut denna säsong vinner IFK skottstatistiken i överlägsen stil, men målen fortsätter likväl att utebli. Nästa söndag tar IFK emot PyPo från Pyhäjärvi hemma i AW Arena. PyPo är kända sedan höstens kvalomgång där alla tre drabbningarna sluatde i vinst för IFK. Matchen mot PyPo börjar 14:20 och vi hoppas att så många som möjligt hittar dit. Nu måste ju krutet vara torkat!

Jonas Sund #23

Matchens resultatservice.

Matchreferat

Förlust i seriestarten mot Hermes med 7 - 1 (2-1, 3-0, 2-0).

På lördagen begav sig IFK B till Karleby med nya krafter samlade efter en tuff höstsäsong som resulterade i vidare spel i Alueliiga. I Karleby väntade våra favoriter Hermes Akatemia, men trots ett tre veckors juluppehåll lyckades vi inte komma upp till vårt normala matchtempo och våra skarpa målchanser.

Den första perioden var darrig för båda lagen och julskinkan gjorde sig påmind. Efter bara lite mindre än fyra minuter gick Hermes upp i ledning i powerplay, och resten av perioden var svängig med böljande spel ända tills Hermes återigen på powerplay kunde gå upp i en tvåmålsledning. Med återstående 33 sekunder av perioden höjdes dock självförtroendet åter för IFK-grabbarna då Tony Nygård satte in pucken bakom Hermesmålvakten direkt från Alex Rintaniemis tekning och i och med detta var siffrorna efter första perioden godkända 2-1.

Andra perioden blev däremot ett totalt misslyckande. IFK drog på sig sammanlagt 40 utvisningsminuter vilket resulterade i trötta och uppjagade spelare som började slarva. Hermes gjorde trots det bara ett powerplaymål medans de lyckades göra ett i spel fem mot fem och ett i boxplay i periodens slutminuter. Efter andra perioden var alltså siffrorna snöpliga 5-1 till hemmalaget.

I sista perioden lyckades IFK skapa flera bra chanser framåt, men pucken bara ville inte gå in samtidigt som vi ytterligare fick spela en man mindre vid tre tillfällen varav Hermes utnyttjade ett. Perioden var trots allt jämn spelmässigt men IFK hade problem med att få pucken att stanna i anfallszonen. Hermes kunde ännu i slutminuterna sätta in ett sista 7-1 mål på en kall Ben Boström som fick rycka in med knappa fem minuter kvar att spela då förstemålvakten Wille Sundberg drog på sig ett matchstraff. Nämnvärt är också att 14 årige Otto Sjölund spelade sin första match med laget och gjorde en kanoninsats på backen.

Vårsäsongens inledande match slutade i en snöplig brakförlust med siffrorna 7-1, men vi vet nu var vi ligger och vad som bör tränas på mera. Nästa lördag möter laget nya bekantskapen MuJk från Muhos i AW Arena klockan 15:20, be there! Jonas Sund #23

Matchens resultatservice.

Extra information

IFK B2 Facebook
IFK Facebook