Matchreferat

Hermes A-juniorer vinner träningsmatchen med 3-6 (1-4, 1-1, 1-1). IFK slarvar med deffensiven i inledningen av matchen och Hermes gör fyra mål på dryga elva minuter innan IFK får ordning på försvarsarbetet.
IFK.s poäng: Joakim Sundsten 2+0, Jens Östman 0+2, Jonas Fagerudd 1+0 och Daniel Söderbacka 0+1.
Målvakter: Aleksi Vaskivuo 17 räddningar och Christoffer Snellman (31.09) 10 räddningar.
Matchprotokoll.

 div2kval sluttabell

IFK Lepplax representations lag tackar publiken, funktionärer, sponsorer och samarbetsparners för ert stöd under säsongen!

Matchreferat

Inga mål i första perioden tråts att båda lagen har några kvalificerade målchanser. IFK har ett litet spelövertag speciellt i andra halvan av perioden. Matti Syväpuro gör 10 räddningar och 15 för Nils Nylund i MIF målet.
Inga mål heller i andra perioden, IFK har ett gyllene läge knappa femton minuter in i perioden när de får spela nästan en minut med fem mot tre. Men trots att IFK satsar på team out i det läget för att hitta de rätta lösningarna uteblir målet. Om IFK hade ett litet övertag i första så är det nog Malax som vinner andra på poäng vilket också målvaktsräddningarna skvallrar om 5-15 till MIF.s fördel.
2.34 in i tredje perioden lyckas MIF göra 1-0 ur en tilltrasslad situation framför IFK målet. Exakt tio minuter senare gör MIF 2-0 genom en turligt studsande puck, målet kommer i boxplay. IFK har svårt att hitta de riktigt heta målchanserna och MIF vinner matchen med 2-0. Målvaktsräddningarna i tredje perioden 8-15 totalt 28-40 ger väl också en rättvis bild av matchen. IFK.s 31 Matti Syväpuro och 37 Patrik Yli-Torvi i MIF belönas med spelarpriser.
Malax vinner därmed div.II kvalserien IFK blir andra och stiger till div.II, HeKi ftån Kauhava tar hand om tredjeplatsen och behåller sin plats i tvåan

Matchen online! ÖT om matchen! Se matche på Malax lokal TV!

Matchreferat

Med helt nya kedjeformationer, på grund av skador och folk i sjukstugan, så börjar matchen lite tvekande. IFK kan ändå gå till ledning i mitten av första perioden med mål av Oskar Finne på passning av Janne Boström och Filip Lund, en ledning laget också kunde ta med till periodvilan. Spelmässigt var det ändå KuRy som hade ett litet övertag och hade flera skott på mål då Matti Syväpuro gjorde 14 räddningar och KuRy.s målvakt gjorde 10 ingripanden.
Fem minuter in i andra ökar IFK på till 2-0 med ett turligt mål som glider in under målvakten och in i mål med knapp styrfart, målgörare Kim Sundqvist på passning av Filip Lund, och Oskar Finne. När Lars Östman ökar på till 3-0 direkt han kommer in på isen från en utvisning på passning av Jonny Fagerudd, börjar kanske en eller annan tro att det kan gå vägen, trots att matchbilden är klart till KuRy.s fördel. Men KuRy får utdelning på målchanserna och gör sitt öppningsmål med en man mindre på isen när knappa sex minuter återstår av andra perioden och reducerar till 3-2 i power play innan pausvilan. Räddningarna 14 för Matti Syväpuro mot endast 4 för KuRy keepern.
IFK klara att hålla ledningen dryga sju minuter in i tredje perioden men sedan KuRy kvitterat till 3-3 går de inte att få stopp på innan plexit går sönder i 52.andra minuten och då är ställningen 3-6 vilket också står sig matchtiden ut. och den andra förlusten i rad är ett faktum. Räddningarna i sista perioden 13-10.
Jonny Fagerudd kvitterar rättvist ut spelarpriset och noteras också för ett söndertacklat plexi och en tio minuters utvisning.

Matchen online!  ÖT om matchen!

Programblad!    Matchpriser från Smedlunds Guld och Uraffär

autocenterlogo
Matchvärd:

Matchreferat

 B-junior backarna Oliver Häggman och Joel Björkman med i laguppställningen mot JPK och gör således debut i representationslaget!

Flygande start av IFK, Lars Östman gör öppningsmål på power play när två minuter av matchen gått, assisterad av Jonny Åsvik och Jonny Fagerudd. Matchklockan hinner inte ticka längre än till 4:16 så slår debutanten Joel Björkman till på passning av Jonny Åsvik och ställningen är 0-2. I trettonde minuten reducerar JPK, måler kommer strax efter att IFK lyckats hålla tätt i box play. När fem minuter återstår av perioden kvitterar de också till 2-2 och 17:30 går JPK upp i ledning. IFK lyckas kvittera 35 sekunder senare genom Emil Mattsson på passning av Lars Östman och 3-3 står sig till periodvilan. Tommi Hietala gör 9 räddningar i första perioden mot 7 för JPK målvakten.

Christoffer Finholm behöver bara sitta 12 sekunder på syndabänken innan JPK gör mål i inledningen på andra perioden. 26:20 kvitterar Jonny Fagerudd till 4-4 assisterad av Jonny Åsvik och Jani Broo. I 33.dje minuten går JPK, igen upp i ledning och i 38.onde ökar de på ledningen till 6-4 som de också kan ta med i omklädningsrummet. Räddningarna i andra perioden 9-5.

Christoffer Snellman kommer in i IFK målet i tredje perioden. Lagen turas om att sitta i syndabåset men inga mål kommer, IFK tar time out 57:04 och försöker med sex utespelare men det lyckas inte utan JPK kan gör 7-4 i tom bur. Christoffer Snellman får göra 10 räddningar och håller nollan i sin div.II debut, IFK får iväg bara 5 skott på JPK keepern i tredje perioden.

Två matcher samma helg med tunnare material tar ut sin rätt och det blir förlust med 7–4 (3-3 3-1, 1-0), samtidigt bryts också vinstsviten som stannar vid elva matcher. Malax IF tar också över serieledningen då de kommer upp på samma 33 poäng och har bättre målskillnad.

Matchen online!  ÖT om matchen!


Bild från matchen på Sydin.

Matchreferat

IFK kommer till nersläpp med fyra backar och tre anfallskedjor därtill bara med en målvakt (laguppställning). Tränarstaben har tvingats vaska om rejält i formationerna inför matchen mot Kraft Hockey.
Jani Broo gör 0-1 på passning av Janne Bosrtöm när knappa kvarten är spelad av första perioden.
Fredrik Borgmästars ökar på till 0-2 strax efter i power play asseisterad av Janne Bosrtöm och Christoffer Finholm. IFK kan gå till periodvila med en tvåmålsledning, Tommi Hietala i IFK målet har fått göra 7 räddningar mot 13 för Krafts målvakt Sebastian Söderbacka.
IFK behöver bara 16 sekunder PP i 28.onde minuten innan Filip Lund ökar ledningen till tre mål på passning av Jesper Gäddnäs och Lars Östman. Jesper Gäddnäs ökar på till 0-4 i 33 spelminuten assisterad av Lars Östman och Jonny Åsvik. När två och en halv minut av andra perioden sätter Fredrik Borgmästars 0-5 på passning av Christoffer Finholm, målel är ett PP mål igen, samtidigt får Sebastian Söderbacka i Kraft målet nog och lämnar över åt Jonas Perus. Kraft kan reducera till 1-5 i periodens slutminut när Oskar Finne sitter i utvisningsbåset. 16-9 i räddningar i andra perioden.
Kraft
reducerar till 2-5 i inledningen av tredje perioden målet görs när båda lagen har en man på utvisningsbänken. 44.56 får IFK möjlig att spela 5 mot 3  och avgöra matchen men det blir inget mål, istället gör Kraft 3-5 när klockan står på 47.01 och matchen är i högsta grad öppen. IFK tar time out vid 52.29 för att hitta spelet igen, men problemen fortsätter när Jonny Åsvik tar en utvisning strax efter men det dröjer bara 30 sekunder innan han för sällskap av en Kraft spelare. Med knappa 4 minuter kvar av matchen drabbas Tommi Hietala av en utvisning när pucken åker över plexit och Kraft kan ta ut målvakten när två minuter återstår av matchtiden och gör 4-5 med 1 minut 18 sekunder kvar av matchen. Slutet blir rafflande med utvisningar åt båda lagen men inga fler mål. Målvaktsräddningar i tredje perioden 9-8 och 38-24 totalt i matchen.
IFK vinner med 4–5 (0-2, 1-3, 3-0) och förlänger vinstsviten till 11 matcher, men det satt hårt åt som alltid i Närpes, men full pott denna gång.

Tränaren Hasse Sundqvist konstaterar efter matchen att alternativen blev ganska få i tredje perioden när Fredrik Borgmästars tvingades kliva av efter en skada och det var bara tre backar kvar, Jonny Fagerudd flyttades till en backposition men det störde ju samtidigt anfallsformationerna. IFK dominerade matchen i två perioder trots att laget saknade en hel del spelare ur den tyngre gardet. En skön vinst som visar att laget har den brädd i materialet som behövs trots att det idag blev onödigt tunt på backfronten.

Matchen online!    ÖT om matchen!

Extra information

IFK Facebook