Matchreferat

 Jeppis vinner med siffrorna 6 - 2 (2-0, 1-2, 3-0).

Jämn match men Jeppis står för målgörandet. Jeppis startat matchen bättre och första tio minuterna går helt klar till deras fördel, sen vakna IFK till med lite längre anfall och ser ut att ta tag i matchen. Men sen i sjuttonde minuten gör Jeppis helt plötsligt två mål, kan väl konstateras att något turligt men belöning för att i alla lägen lägga pucken på mål. Underläge med två mål till periodvila men kändes som att IFK var med i matchen och på gång.

IFK kom ut till andra perioden bättre fokuserade, och Lars Östman kunde också reducera till 2-1 när dryga fyra minuter är spelad av andra perioden, Johnny Åsvik står för passningen och andra assist till Christoffer Finholm . IFK såg ut att ha Jeppis i ett fast grepp men lyckades inte göra mål trots att man fick två möjligheter att spela powerplay, fem mot fem är man också skäret före första halvan av perioden. I mitten av perioden drog IFK på sig en utvisning som följdes av en till och Jeppis fick spela en minut fem mot tre. IFK jobbade förtjänstfullt bort underläget och Jeppis kommer inte till några riktiga målchanser. Jonas Fagerudd kunde strax efteråt styra in kvitteringen på Lars Östmans skott när en Jeppis spelare sitter i syndabåset, andra assist Fredrik Borgmästars. Jeppis går till ledning igen när IFK slarvar i mittzonen och Jeppis kan göra en snabb spelvändning, ettmåls ledningen kan de också ta med till periodvilan.

Första fem minuterna i tredje avgörs matchen då Jeppis gör mål när åtta skunder återstår av en IFK utvisning och två minuter senare går ett skott in under ribban strax över Aleksi Vaskivuos axel i IFK målet. IFK tar time out och pressar på men vaskar inte fram de riktigt heta målchanserna. Jeppis tar också bort den värsta annfalsiver genom att ännu göra mål i mitten av perioden och fastställer således slutsiffrorna till 6 – 2.

Aleksi Vaskivuo har inte sin allra lyckosammaste kväll i IFK målet men står får 40 räddningar medan kollegan i Jeppis målet stod för 36 ingripanden.

Överlag hade Jeppis lättare att komma till anfall som avslutades med skott på mål, medan IFK,s anfall ofta hamnade ut i hörnen.

Publik vaknade aldrig riktig till liv trots att 545 pers sitter på Kristallens läkare. Att IFK fansens ljud fastnade i strupen kan förstås då ridån går ner i tredje perioden, men att Jeppis anhängarna sitter tyst när laget gör en bra match är lite svårt att tolka.

Matchens resultatservice!  ÖT om matchen!

Matchreferat

Skön derbyseger 5 - 1(1-0, 2-1, 2-0) efter en gedigen arbetsinsats av hela laget!

IFK Lepplax vinner de tre viktiga momenten, för det första Aleksi Vaskivuo vinner målvaktskampen över Mathias Biskop i IKK målet, för det andra IFK är effektivare i power play spelet genom att göra mål i båda sina chanser och för det tredje IFK.s uppoffrande försvarsspel med hela laget och speciellt i numerärt underläge.

Publiken på 383 personer, som förövrigt är nytt publikrekord i AW Arena på IFK,s seriematch, fick sig en spännande eftermiddag i hallen. Första halvan av första perioden var något avvaktande, 13.17 in i matchen ger Joakim Sundsten IFK ledningen i power play på passning av Kent Sundström och Fredrik Borgmästars. 1-0 ledningen står sig perioden ut.

Två minuter in i andra perioden utökar Jonas Fagerudd ledningen med ett snygt direktskott i stolproten på passning av Emil Mattsson och Jonny Fagerudd. Därefter tar IFK,s utvisnings rumban vid och IKK kan reducera till 2-1 med två man mera på isen, men mera åstadkommer de inte trots att IFK siltter av 5st minuters utvisningar i perioden. I stället gör David Lindgren 3-1 när IKK drar på sig en utvisning när dryga minuten återstår av andra perioden, passningspoäng till Jonny Åsvik och Jonny Fagerudd.

I tredje perioden väntade sig alla en anstormning av IKK men den kom aldrig riktigt igång och när Filip Lingren sätter IFK,s fjäde mål från närhåll i mitten på sista perioden assisterad av Fredrik Borgmästars och David Lindgren, vädrar alla IFK.are i publiken segerns sötma. Christoffer Sudkqvist släcker sedan IKK,s stridsvila hel genom att sätta slutresultatet 5-1 på passning av Joakim Sudsten och Filip Lindgren.

En arbetsseger av hela laget men Hasse Sundqvist lyfter ändå fram Jonas Fagerudd som tar ett stort ansvar i det defensiva jobbet och alltid är spelbar för att hjälpa sina lagkamrater, gör också det viktiga 2-1 målet. Jonny Fagerudd ger också motståndarna huvudbry med sin fartfulla skridskoåkning i forecheckningen.

Joakim Sundsten belönas som bästa spelare i IFK medan Kristian Åsvik får samma utmärkelse o IKK. Aleksi Vaskivuo står för 31 räddningar medan kollegan i IKK gör 35 räddningar.

IFK Lepplax representationslag tackar publiken som genom lotteriet stöder Rosabandet kampanjen med 141€!

Matchens resultatservice!  ÖT om matchen!

Matchpriser från Smedlunds Guld och Uraffär

ekeri logo slogan 200 Matchvärd:
Ekeri

Matchreferat

Viktig hemmavinst mot Virkiä med 5 – 4 (2-1, 2-1, 1-2. Virkiä var anfallsmässigt precis så bra som befarat men IFK hittade genast i inledningen av matchen deras akilleshäl genom att direkt sätta press på deras backar som lätt tappade pucken och inte hittar spelöppningar. Filip Lindgren sätter sitt andra mål när matchklockan bara har tickat till 3:51, tyvärr har också Virkiä också hunnit få in en hoppande puck bakom Aleksi Vaskivuo i IFK kassen. Resten av första perioden spelar IFK i princip med en man mindre på isen då utvisningarna duggar tätt. Virkiä lyckas inte göra mål och IFK kan gå till pausvila med 2-1 ledningen i ryggen, trots att Virkiä vinner skotten klart med 17-6.
Andra perioden är väl IFK,s bästa i matchen trots att Davi Lindgren drar på sig en tio minuters utvisning. De kan gå till 3-1 ledning genom Joakim Sundsten och 4-1 gör Lars Östman på en snyggt kontringsanfall där hela kedjan är inblandad. Tyvärr får IFK inte med sig tremålsledningen till periodvilan utan Virkiä kan reducera när klockan visar 38:19. IFK vinner också skotten med 12-10.
Tredje perioden blir gastkramande och publiken får minsann valuta för pengarna. På tal om publiken, som var 197 till antalet, så vaknade de till liv och gav laget sitt ljudliga stöd desto närmare matchen led mot sitt slut. De fick också se IFK,s snabba funktionärer fixa skydds plexi som ramlade ut i parti och minut på distinkta tacklingar i mitten på perioden. Virkiä kunde reducera till 4-3 endast 33 sekunder in i perioden. Filp Lund inger igen hopp om vinst när han knappa tre minuter senare sätter pucken i mål i IFK,s andra power play i matchen. Viriä kommer med en stark forcering i andra halvan av perioden och reducera 58:41 till 5-4 med sex utespelare mot fyra. IFK hamnar ännu i numerärt underläge med 13 sekunder kvar av matchen men rider ut stormen och bärga hem trepoängaren. Virkiä vinner skotten med 18-6 i tredje men har inga poäng med i bussen hem till Lapo.
Hasses Sundqvists kommentarer efter matchen. Virkiä är bästa laget som vi mött hittills men vi håller ihop försvarsspelet och bra målvaktsinsatts. Dessutom lyckas vi fem mot fem pressa motståndarnas backar bra och stjäla pucken i anfallszon, vilket ingick i spelplanen. Att IFK tar utvisningar är en följa av att Virkiä var bra och man ibland kommer efter och använder klubban som verktyg för att stoppa motståndaren.

Matchens resultatservice.  ÖT om matchen.

Matchpriser från Smedlunds Guld och Uraffär

Matchreferat

APV kan nöjda åka hem efter vinst i förlängning, slutresultat 3 - 4 FÖ (0-1 , 2-1 , 1-1 , 0-1)
Publik 154.

APV visade som befarat upp ett bra powerplay medan IFK inte får till den biten av spelet. IFK för spelet hela första perioden har några verkligt vassa målchanser som alla rann ut i sanden och APV kunde ta med sig en 0-1 ledning till pausvilan, ett mål som kom 11:41 på deras första överläge då de med snabba puck förflyttningar dyrkade upp IFK,s box.
Andra perioden kommer IFK igång med målgörandet 22:27 då Emil Mattson snyggt styr in David Lindgrens fina passning, Jonny Fagerudd andra assist på det målet och samma Emil för upp IFK till 2-1 ledning 28:47 ingen assist. Men APV kan kvittera när klockan står på 39:48, detta 8 sekunder efter att IFK blivit fult manskap efter en 2min utvisnig.
Dryga fem minuter in i tredje perioden går IFK igen upp i ledning med 3-2 då Joakim Sundsten gör mål på David Lindgrens passning. APV ger sig inte utan 53:46 kvitterar de till 3-3 som står sig matchtiden ut.
I förlängningen som spelas 5 min med tre utespelare dominerar IFK spelet med mera puckinnehav men kommer inte till den avgörande målchansen utan APV kan avgöra på en av sina få tillfällen de är i anfallszon då 12 sekunder återstår av förlängningen.
IFK hade ett bra spelövertag första halvan av matchen och borde ha avgjort matchen i de skedet. Man var inte heller så aktiva i spelet som man kunnat förvänta sig utan en viss nöjdhet hade infunnit sig efter fredagens toppinsats borta mot Malax IF.
Aleksi Vaskivuo vaktar målet och gör 41 räddningar lika många som APV keepern. Två målskytten Emil Mattson belönas med matchpris, i APV belönades Manu Vehniä.
Jens Östman får en riktig taskig avslutning på matchen då han i slutsekunderna av ordinarie matchtid får pucken i ansiktet, men oturen slutar inte där, i förlängningen råkar han dessvärre ut för en befarad axelskada.

ÖT skriver om matchen!

Matchen på resultatservice!

Matchpriser från Smedlunds Guld och Uraffär

Matchreferat

Förlust med 6 - 4 (2-2, 2-0, 2-2)

Jämt och spännande som utlovats inför matchen och de 123 i pubiken får full ishockey underhållning för pengarna. HeKi är bättre på att utnyttja sina målchanser, Aleksi Vaskivuo i IFK målet gör 25 ingripanden, medan Ville Autio i HeKi buren motar pucken 45 gånger och kan nog anses som den som vinner matchen åt HeKi denna gång. Speciellt hans plockhandsken stoppade IFK,s målfirande ett flertal gånger. Matchen spelades i i ganska högt tempo och speciellt andra perioden blev mera målchans bytande än kontrollerat spel och den perioden vann HeKi 2-0. IFK stod för en imponerande upphämtning av två måls underläget i tredje perioden, där IFK stundtals parkerar i anfallszonen. Men HeKi kan göra ett något turligt power play mål på IFK första och ända utvisning när 10 minuter av matchen återstår, förövrigt ganska diskutabel men det brukar bli så om laget inte tagit en utvisning på 2,5 period. ,s sjätte mål trillar in direkt efter en teckning tre minuter senare, IFK får ingen utdelning på de två överlägen som kommer i tredje periodens andra halva,  spel utan målvakt med 6 mot 5 sista 35 sekunderna ger heller ingen utdelning så slutresultatet skrivs 6-4. Helamedias video sammandrag av matchen finns på HeKi,s FB sida.

IFK,s poänggörare: David Lindgren 1+2, Filip Lindgren 2+0, Lars Östman 1+1, Joakim Sundsten 0+1, Kent Sundström 0+1, Benjamin Gäddnäs 0+1och Jonas Fagerudd 0+1. Utvisningar: IFK 2 min och HeKi 6 min.

 Matchens resultatservice!

Extra information

IFK Facebook