Matchreferat

Förlust i andra mötet också med 6 - 4 (2-1, 4-1, 0-2) och säsongen är över.

IFK är inte alls vaken vid första nedsläpp och KoMu får igen en bra start och gör mål i första anfallet efter tio sekunder. IFK har svårt att få igång fötterna och huvudet är långt ifrån med i första perioden, resulterar så småningom om till att MoMu kan göra sitt andra mål med en spelare mindre på isen när sexton minuter är spelade. Efter det vaknar IFK till och gör några bra byten vilket också ger IFK.s öppningsmål, en snygg styrning av Jonas Fagerudd på Lars Östmans passning, 2-1 står sig perioden ut. IFK kommer ut till andra med mera fart vilket också ger resultat då Joakim Sundsten kvitterar till 2-2 på passning av Kent Sundström och Filip Lindgren. Men IFK får en utvisning i följande byte och KoMu behöver bara tio sekunder i powerplay innan de igen återtar ledningen. Efter det har IFK inte turen på sin sida utan pucken går stolp ut medan KoMu turligt kan gå till 4-2 med en puck som kastas mot mål som ändrar riktning på någon framför mål ock helt ställer Aleksi Vaskivuo i målet, mentalt knäckande och femman och sexan kommer innan IFK får ordning på spelet igen genom time out vid tiden 31:11. 6-2 står sig till pausvilan. Tredje perioden börjar igen bättre för IFK.s del, KoMu tar en utvisning direkt i första minuten och tio sekunder senare dunkar Jonny Åsvik in 6-3 vid bortre stolpen på passning av Filip Lund och Jens Östman. Efter det är MoMu rejält i gungning och tar time out för att samla sig igen till sitt disciplinerade försvarsspel de så framgångsrikt lyckats med så här långt i playoffmatcherna. Det lyckas de med också delvis, IFK är det aktivare laget men KoMu fredar sitt mål ända tills tre miuter återstår av matchen då Kent Sundström tar i pucken med fart i zonen och rundar målet och lägger en crosspassning över till Fredrik Borgmästars som lägger in 6-4 på ett direktskott. Aleksi Vaskivuo lämnar målet vid 57.52 och sju sekunder senare får KoMu en utvisning. IFK försöker sista två minuterna med sex mot fyra men får inte in flera mål. KoMu vinner rättvist men IFK gör en bättre match än hemma på fredagskvällen. KoMu straffar IFK när de gör misstag, har också tur att pucken studsar in då den träffar målramen får IFK, KoMu har dock den renaste stolpträffen i slutperioden.

IFK.s poänggörare: Kent Sundström 0+1. Jonas Fagerudd, Joachim Sundsten, Jonny Åsvik och Fredrik Borgmästars 1+0, Lars och Jens Östman, Filip Lund, Filip Lindgren 0+1.
Målvakträddningar: IFK Aleksi Vaskivuo 28, KoMu Ville Mäkinen 35.
Utvisningar: IFK 4x2min, KoMu 6x2min.

Matchens resultatservice.  ÖT om matchen.

Matchreferat

Förlust i första mötet med 3-7 (0-3, 1-1, 2-3). Nu gäller det att ladda batteriet till morgondagens returmöte i Vasa för att få till en en vinst och en tredje avgörande match på söndag.
KoMu öppnade matchen starkt som befarat och vinner första perioden med 0-3. Andra och tredje perioden bevakar de ledningen rutinerat och hugger effektivt på IFK.s misstag. Äger mitt zonen och IFK har svårt att komma till organiserade anfall.

IFK.s poäng: Jonny Åsvik 1+1, Kent Sundström och Jens Östman 1+0, Daniel Söderbacka och Joachim Sundsten 0+1.
Målvaktsräddningar: IFK Lepplax Aleksi Vaskivuo 12+9+4=25 (Byte vid 47.10) Wille Sundberg 0+0+6= 6, KoMu Ville Mäkinen 8+11+6=25
Utvisningar: IFK Lepplax 4x2 min+10 min, KoMu 2x2+10 min

Matchens resultatservice.  ÖT om matchen!

Matchpriser från Smedlunds Guld och Uraffär!

Matchreferat

Förlust i förlängning igen med 2 - 3 FÖ (0-0, 1-0, 1-2, 0-1).

Tar till andra perioden innan matchen kommer igång på riktigt känns som att IFK inte riktigt kommer igång på alla cylindrar utan knackar runt på två och ibland tänder det till på tre men renare gång än så blir det inte. Christoffer Snellman vaktar målet och han får också göra kvalificerade räddningar för att hålla buren puckfri, belönas också helt rättvist med matchpris. Han får ändå ge sig när KuRy.s Tuomas Hautaniemi kommer helt fri igenom och kan sätta vinstmålet dryga minuten in i förlängningen. Dessförinnan kar KuRy lyckats kvitera till 2-2 med 20 sekunder kvar av ordinarie matchtid. Emil Mattson hade get IFK ledningen med 2-1 i power play vid tiden 57:03, Filip Lindgren och Joachim Sundsten assisterade. I andra perioden gav Lars Östman IFK ledningen med 1-0 också det var ett pp mål, Åsvik Jonny och Jens Östman assisterade. Ledningen håll i sig ända till tredje periodens mitt (52.03) då Kury kunde kvittera till 1-1 också det ett PP mål. KuRy var det hungrigare laget för två poäng var precis vad de behövde för att säkerställa den sist play off platsen. IFK hade ju redan i lördagens match mot KoMU säkrat fjärdeplatsen och hemmafavör och njöt väl av den segern ännu.

serietabell

Matchens resultatservice.

Matchpriser från Smedlunds Guld och Uraffär!

Matchreferat

De tillresta IFK supportrarna tar direkt kommandot på läktaren och desto längre matchen går gör också IFK spelarna samma sak på isen. IFK vinner genom stabilare försvarsspel och speciellt målvaktsspelet av Aleksi Vaskivuo som igen var av toppklass. Men också effektiviteten i målgörandet var till IFK.s fördel. Emil Mattson och Kent Sundström jobbade föredömligt i anfallszon och belönades också med två mål var, Kent assisterade dessutom till två mål och det var definitivt hans bästa match så här långt i sin debut säsong. I och med vinsten är det klart att det blir hemmafördel i playoff och motståndarena är KoMu, hemma på fredag kl.19.00 i AW Arena borta i Vasa på lördag och hemma igen på söndag om det står 1-1 i matchvinster.

IFK.s poänggörare: Kent Sundström 2+2, Filip Lindgren och Joachim Sundsten 1+2, Emil Mattsson 2+0, Jonny Åsvik och Jonny Fagerudd 1+0, Filip Lund, Christoffer Finholm, Jonas Fagerudd, Lars och Jens Östman 0+1.
Målvaktsräddningar: IFK Aleksi Vaskivuo 35, KoMu Ville Mäkinen 23.
Utvisnings minuter: IFK 18 min (4x2+10) , KoMu 6 min (3x2)

Matchens resultatservice.  ÖT om matchen.

Matchreferat

Vinst med 4 – 7 (2-0, 2-3, 0-4).

IFK har svårt att komma in i matchen men håller sig målmässigt med matchen och kan vinna då skridskorna äntligen får far i tredje perioden. Speciellt andra perioden var darrig då IFK var tillbakapressad och hade svårt att komma ur egen zon. IFK samlar sig och i tredje perioden får man press på SKV i anfallszon, och svänger matchen till vinst med 4-7, sista i tomt mål av Lars Östman.

Emil Mattsson var på hugget utnämndes till matchens "Ovetjkin" inom laget. Också Kent Sundström var på bra spelhumör, bara ribbor o stålpar stod i vägen för hans målfabrikation, han var en av matchens grov jobbare. B-junioren Viktor Hiltunen gjorde också en stark insats och spelade mycket bra. Filip Lund hade blivit fast i Tyskland på grund av det dåliga flygvädret men både David Lindgren och Fredrik Borgmästars återfanns i uppställningen.

IFK.s målgörare: Lars Östman 2+1, Jens Östman 1+2, Emil Mattsson 2+0, Joachim Sundsten och Fredrik Borgmästars 1+1, David Lindgren och Aleksi Vaskivuo 0+2, Jonas Fagerudd, Filip Lindgren och Daniel Söderbacka 0+1.
Målvaktsräddningar: Aleksi Vaskivuo 28, SKV Jussi Metsä-Ketelä 34.
Utvisningar: IFK 8 min (4x2), SKV 6 min (3x2)

Matchens resultatservice.  SKV.s matchreferat.

Extra information

IFK Facebook