div2kval sluttabell

IFK Lepplax representations lag tackar publiken, funktionärer, sponsorer och samarbetsparners för ert stöd under säsongen!

Matchreferat

Inga mål i första perioden tråts att båda lagen har några kvalificerade målchanser. IFK har ett litet spelövertag speciellt i andra halvan av perioden. Matti Syväpuro gör 10 räddningar och 15 för Nils Nylund i MIF målet.
Inga mål heller i andra perioden, IFK har ett gyllene läge knappa femton minuter in i perioden när de får spela nästan en minut med fem mot tre. Men trots att IFK satsar på team out i det läget för att hitta de rätta lösningarna uteblir målet. Om IFK hade ett litet övertag i första så är det nog Malax som vinner andra på poäng vilket också målvaktsräddningarna skvallrar om 5-15 till MIF.s fördel.
2.34 in i tredje perioden lyckas MIF göra 1-0 ur en tilltrasslad situation framför IFK målet. Exakt tio minuter senare gör MIF 2-0 genom en turligt studsande puck, målet kommer i boxplay. IFK har svårt att hitta de riktigt heta målchanserna och MIF vinner matchen med 2-0. Målvaktsräddningarna i tredje perioden 8-15 totalt 28-40 ger väl också en rättvis bild av matchen. IFK.s 31 Matti Syväpuro och 37 Patrik Yli-Torvi i MIF belönas med spelarpriser.
Malax vinner därmed div.II kvalserien IFK blir andra och stiger till div.II, HeKi ftån Kauhava tar hand om tredjeplatsen och behåller sin plats i tvåan

Matchen online! ÖT om matchen! Se matche på Malax lokal TV!

Extra information

IFK Facebook