Matchreferat

Viktig hemmavinst mot Virkiä med 5 – 4 (2-1, 2-1, 1-2. Virkiä var anfallsmässigt precis så bra som befarat men IFK hittade genast i inledningen av matchen deras akilleshäl genom att direkt sätta press på deras backar som lätt tappade pucken och inte hittar spelöppningar. Filip Lindgren sätter sitt andra mål när matchklockan bara har tickat till 3:51, tyvärr har också Virkiä också hunnit få in en hoppande puck bakom Aleksi Vaskivuo i IFK kassen. Resten av första perioden spelar IFK i princip med en man mindre på isen då utvisningarna duggar tätt. Virkiä lyckas inte göra mål och IFK kan gå till pausvila med 2-1 ledningen i ryggen, trots att Virkiä vinner skotten klart med 17-6.
Andra perioden är väl IFK,s bästa i matchen trots att Davi Lindgren drar på sig en tio minuters utvisning. De kan gå till 3-1 ledning genom Joakim Sundsten och 4-1 gör Lars Östman på en snyggt kontringsanfall där hela kedjan är inblandad. Tyvärr får IFK inte med sig tremålsledningen till periodvilan utan Virkiä kan reducera när klockan visar 38:19. IFK vinner också skotten med 12-10.
Tredje perioden blir gastkramande och publiken får minsann valuta för pengarna. På tal om publiken, som var 197 till antalet, så vaknade de till liv och gav laget sitt ljudliga stöd desto närmare matchen led mot sitt slut. De fick också se IFK,s snabba funktionärer fixa skydds plexi som ramlade ut i parti och minut på distinkta tacklingar i mitten på perioden. Virkiä kunde reducera till 4-3 endast 33 sekunder in i perioden. Filp Lund inger igen hopp om vinst när han knappa tre minuter senare sätter pucken i mål i IFK,s andra power play i matchen. Viriä kommer med en stark forcering i andra halvan av perioden och reducera 58:41 till 5-4 med sex utespelare mot fyra. IFK hamnar ännu i numerärt underläge med 13 sekunder kvar av matchen men rider ut stormen och bärga hem trepoängaren. Virkiä vinner skotten med 18-6 i tredje men har inga poäng med i bussen hem till Lapo.
Hasses Sundqvists kommentarer efter matchen. Virkiä är bästa laget som vi mött hittills men vi håller ihop försvarsspelet och bra målvaktsinsatts. Dessutom lyckas vi fem mot fem pressa motståndarnas backar bra och stjäla pucken i anfallszon, vilket ingick i spelplanen. Att IFK tar utvisningar är en följa av att Virkiä var bra och man ibland kommer efter och använder klubban som verktyg för att stoppa motståndaren.

Matchens resultatservice.  ÖT om matchen.

Matchpriser från Smedlunds Guld och Uraffär

Extra information

IFK Facebook