Matchreferat


IFK.arna fick jubla ofta  och mycket i derbyt mot Jeppis!

Vinst med stora siffror över ett förlamat Jeppis 10 - 5 (5-0, 3-0, 2-5), kunde ha varit ännu större segermarginal men IFK tappade fokus vid ställningen 9-0 så Jeppis kunde snygga till siffrorna sista kvarten.

IFK visar att de lärt sig av senaste möte lagen emellan, bitande taktik som funkat till hundra procent gör att Jeppis har svårt med att komma till kontrollerade anfall. Disciplinerat försvarsspel i boxplay och vassa avslut när tillfället dyker upp när Jeppis spelarna tvingas till dåliga lösningar i egen zon. Om man därtill lägger Aleksi Vaskivuos säkra insatts i IFK målet så har man i korthet nycklarna till första periodens 5-0.

I andra perioden flyttas gardet lite hemåt och Jeppis  har lättare att komma ur egen zon men i mittzonen tar det oftast stopp. Gleen Häggs video sekvens nedan från mittperioden speglar väl den delen ganska bra, Jeppis försöker komma in i anfallszon men IFK backarna är först på pucken och spelar ut pucken på neutral is. Bara för IFK att vänta på nästa blunder från en frustrerad Jeppis spelare så dök målchanserna upp och IFK kan gå till pausvila med betryggande 8-0 ledning. 8-0 målet förövrigt en riktig kalasstrut av Joachim Sundsten uppe i bortre krysset efter förarbeta av Filip och David Lindgren som snurrade upp Jeppis försvaret på läktaren.

I tredje perioden ökar IFK ännu på till 9-0 men sen blir det problem att hålla igång ben och huvud, det defensiva kollektivet kollapsar och Jeppis kan göra tre mål på snygga individuella prestationer. Kan det ha varit julgubben som visade sig i periodpauserna som hade smugit sig in i IFK.s omklädningsrum och delat ut lite vinst godis som spelarna börjat suga på i förtid? IFK tar time out för att få tillbaka focus på matchen. Mera aktivitet i bene direkt men de resultera bara i två utvisningar, men Lars Östman har iallafall hittat startknappen igen då han själ pucken av Jeppis när IFK är en man mindre på isen och sätter IFK,s tionde mål på egen hand. Jeppis gör ännu två mål men seger är aldrig hotad utan IFK kan gå till lilla julfirandet med en 10-5 seger över Jeppis.

IFK.s poänggörare: Jens Östman 1+4, Lars Östman 3+0, Filip Lindgren och Filip Lund 1+2, Jonas Fagerudd 1+1, David Lindgren 0+2, Joachim Sundsten, Jonny Fagerudd och Jonny Åsvik 1+0, Daniel Söderbacka och Christiffer Finholm 0+1.

Målvaktsräddningar:  IFK Aleksi Vaskivuo 45 (11,15,19) och Jeppis Jonas Holmberg 38 (15,12,11)

Matchpriser: IFK Aleksi Vaskivuo och Lars Östman Jeppis Samu Vähämaa och Linus Sundqvist!

Matchens resultatservice!  ÖT om matchen 1!  Öt om matchen 2!

Matchpriser från Smedlunds Guld och Uraffär!

Extra information

IFK Facebook