Matchreferat

APV kan nöjda åka hem efter vinst i förlängning, slutresultat 3 - 4 FÖ (0-1 , 2-1 , 1-1 , 0-1)
Publik 154.

APV visade som befarat upp ett bra powerplay medan IFK inte får till den biten av spelet. IFK för spelet hela första perioden har några verkligt vassa målchanser som alla rann ut i sanden och APV kunde ta med sig en 0-1 ledning till pausvilan, ett mål som kom 11:41 på deras första överläge då de med snabba puck förflyttningar dyrkade upp IFK,s box.
Andra perioden kommer IFK igång med målgörandet 22:27 då Emil Mattson snyggt styr in David Lindgrens fina passning, Jonny Fagerudd andra assist på det målet och samma Emil för upp IFK till 2-1 ledning 28:47 ingen assist. Men APV kan kvittera när klockan står på 39:48, detta 8 sekunder efter att IFK blivit fult manskap efter en 2min utvisnig.
Dryga fem minuter in i tredje perioden går IFK igen upp i ledning med 3-2 då Joakim Sundsten gör mål på David Lindgrens passning. APV ger sig inte utan 53:46 kvitterar de till 3-3 som står sig matchtiden ut.
I förlängningen som spelas 5 min med tre utespelare dominerar IFK spelet med mera puckinnehav men kommer inte till den avgörande målchansen utan APV kan avgöra på en av sina få tillfällen de är i anfallszon då 12 sekunder återstår av förlängningen.
IFK hade ett bra spelövertag första halvan av matchen och borde ha avgjort matchen i de skedet. Man var inte heller så aktiva i spelet som man kunnat förvänta sig utan en viss nöjdhet hade infunnit sig efter fredagens toppinsats borta mot Malax IF.
Aleksi Vaskivuo vaktar målet och gör 41 räddningar lika många som APV keepern. Två målskytten Emil Mattson belönas med matchpris, i APV belönades Manu Vehniä.
Jens Östman får en riktig taskig avslutning på matchen då han i slutsekunderna av ordinarie matchtid får pucken i ansiktet, men oturen slutar inte där, i förlängningen råkar han dessvärre ut för en befarad axelskada.

ÖT skriver om matchen!

Matchen på resultatservice!

Matchpriser från Smedlunds Guld och Uraffär

Extra information

IFK Facebook