Matchreferat

IFK vinner med 6 - 3 (1-1, 4-1, 1-1).

IFK vinner men mycket mera är det inte att hänga i granen. Den tänkta matchbilden att IFK är det spelförande laget från start besannades och KuRy var tillbakapressade första halvan av inlednings perioden. Men målgörandet klickade och i tolfte minuten straffade KuRy med ett skott från blå som går in i krysset på en skymd Aleksi Vaskivuo. IFK spel kommer av sig och KuRy kan bita sig fast i anfallzon med längre anfall. IFK lyckas ändå i power play kvittera genom Filip Lindgren, assist Lars Östman när knappa fem minuter återstår av först perioden.

IFK kommer lite mera taggade ut till andra perioden, de ger också resultat då Jonas Fagerudd kan gör 2-1 i periodens andra minut, passning av Jesper Björklund. I tredje minuten ökar Jonny Fagerud på ledningen tilll 3-1 när han frispelas av brodern Jonas som tatchar vidare en hård öppnings passning av Daniel Söderbacka. Publiken får vänta till 37,de minuten innan Christoffer Sundqvist på passning av Filip Lindgren drygar ut ledningen till 4-1, men KuRy tillåts reducera halv minuten senare. Joakim Sundsten på passning av Kent Sundstöm för igen upp IFK till tremålsledig innan perioden är slut.

I tredje är det KuRy som är det hungrigare laget och IFK pressas tillbaka i egen zon, speciellt sen KuRy lyckas reducera till 5-3 med ett distinkt slagskott som går in i mål vid Aleksis högra solppe. IFK tvingas också ta time out i 53,ge minuten för att rida ut stormen när man är tillbakapressad och inte kan byta manskap på isen utan tvingas slå pucken till icing. IFK klarar också av spel med en man mindre på isen. KuRy tar time out och försöker med sex utespelare och utan målvakten när matchklockan visar 57,44. IFK snor åt sig pucken och Jens Östman kan fastställa slutresultatet till 6-3 genom att slår in den i KuRys toma mål, passning av Jonny Åsvik.

Aleksi Vaskivuo får göra 31 räddningar mot 37 för Anssi Ojanperä. Jonas Fagerudd prisbelönas i IFK medan Elias Merijärvi får KuRys spelarpris.

Matchens resultatservice.  ÖT skriver om matchen!

Matchpriser från Smedlunds Guld och Uraffär

Extra information

IFK Facebook