hejarklack

Juryn utsåg F-juniorerna 08-09 till vinnare i hejaklacks tävlingen med följande motivering.

För bra ramsa och höll hela tiden upp humöret.
Gav spelarna en bra go.
Just som en hejaklack skall fungera.

Tack alla hejaklacks lag som ställde upp och bidrog till att höja stämningen i den spännande derbymatchen mot IK Kronan. Div2 laget ser fram emot att spela en mixad lag match mot F-juniorerna!

Laget

25.11 Oskar Finne och Kim Sundqvist lånas tidsbundet ut till MuIK II. De som varit riktigt observanta har också säkert noterat att Janne Boström säsongsdebuterade i bortamatchen mot APV 11.11. Han deltar i match och träning så mycket som militärtjänsten tillåter.

4.10 Förstärkning på ledarsidan då vår (hela neijdens) mångåriga målvaktsklippa Tommi Hietala beslutat sig för att bistå "Hasse" Sundqvist i tränar rollen. Tommis plan för säsongen var att spela ännu en säsong div.III och då i Los Bombers färger, men måste ändra planen på grund av att kroppens slitningsskador, av många års målvaktande, inte längre kunde övervinnas, inte ens med  Tommis stora ishockeyhjärta och positiva attityd. IFK Lepplax är väldigt glad att få med Tommi  i ledarstaben och hoppas på ett långt och framgångsrikt  samarbete.

18.9 Mera glädjande kontraktsnyheter, Matti Syväpuro tar plats i IFK,s mål också denna säsong. Han visade senaste säsong att han är en målvakt av klass och bidrog stark till att IFK redan i tidigt skede kunde säkra avancemanget till div.II.
Att dessutom Jonas Fagerudd gör lillebror Jonny sällskap och återvänder till ishockey på div.II nivå värmer alla IFK Lepplax fans hjärtan. Jonas har efter att han spelade junior åren med IFK Lepplax framgångsrika 85 födda,  spelat åtskilliga säsonger med Jeppis Hockey och IK Kronan, varvat ner två säsonger i Los Bombers och pausade från seriespel senaste säsong. Av det nedvarvande och pausande syns ingenting utan han visar hög arbetsmoral både på träning och match vilket alltid varit hans varumärke. Välkommen tillbaka till IFK Lepplax Jonas!
Även Oskar Finne och Simon Johansson tar plats i laget och förlänger för ännu en säsong i IFK dressen.

Därmed består laget för tillfället av 3 målvakter 6 backar och 13 anfallare.  Iomed att truppen är något tun så finns plats för juniorer både på match och träning, av dem har redan Samuel Lillqvist förvaltat förtroendet väl i träningsmatcherna.

13.09 En av de sista stora bitarna av årets lagbygge är på plats när Jonny Åsvik beslutat sig för en säsong till i IFK Lepplax. Han kommer liksom i fjol att också axla ansvaret som lagets kapten, han assisteras av David Lindgren, Lars Östman och Emil Mattson. Med dryga veckan kvar till första nersläpp (22.9) i div.II serien är laget ganska klart, men ännu kommer några spelare att komma till "som redan står och stampar i farstun". I detta skede klart att av förra säsongens lag väljer Linus Gripenberg gå tillbacka till IK Kronan, Jesper GäddnäsValtteri Saarikettu och Tommi Hietala fortsätter karriären med Los Bombers, IFK tackar för denna gång. Armens grå binder trion Kim Sundqvist, Joakim Lindqvist och Janne Boström, för Jannes del blir det den korta versionen så han kommer med efter jul uppehållet. Alex Sjelvgren förlänger inte heller kontraktet i detta skede med IFK Lepplax.

21.08 En viktig pusselbit faller på plats iomed att David Lindgren signerat kontraktet med IFK för denna säsong.

17.08 IFK Lepplax är väldigt stolta och glada för att Joachim Sundsten och Filip Lindgren  väljer att skriver under kontrakt för denna säsong  med IFK Lepplax. Båda spelade senaste säsong i Muik Hockey där de var ett svårstoppat radarpar som plockade poäng nästan i varje match, Filip stod för inponerande 33 mål och 49 passningar på 49 matcher medan Joachim stod för 19 mål och 31 passningar på 50 matcher. Joackim har också tidigare spelat i IFK som kan räknas till en av hans fostrarföreningar. Filip, som är lillabror till David Lindgren  som ju var IFK,s poängmässigt effektivaste back senaste säsong, har Jeppis Hockey som fostrarförening men har också A-SM liga med Vasa Sport på meritlistan.
Vi önskar pojkarna välkomna till IFK Lepplax och laget!

10.08 Också anfallaren Lars Östman har beslutat sig för ännu en säsong med IFK.

09.08 Anfallaren Jonny Fagerudd backen Daniel Söderbacka och målvakten Christoffer Snellman förlänger sina kontrakt. Också Benjamin Gäddnäs återvänder efter en säsong med Jeppis Hockey.

04.07 Kent Sundström har skrivit under kontrakt för spel med IFK Lepplax. Kent hemma från Lepplax är född -95 och har hållit till i bolagserien med Sundströms de senaste säsongerna. Kent är anfallare är snabb och rörlig på skridskorna, har dessutom "spelöga" och ett bra skott. Han vill nu ta steget upp till div.II hockeyn och det skall bli intressant att följa hans framfart på isen.
Vi önskar # 81 Kent välkommen till IFK Lepplax och laget!

31.5 Nu också klart att backen  Fredrik Borgmästars och anfallaren Christoffer Sundqvist förlänger sina kontrakt.

23.5 Lagbygget i full gång inför stundande div.II säsong och nu är första kontrakten klara. Hasse Sundqvist axlar ansvaret som ansvarig tränare ännu en säsong. Backarna Filip Lund, Christoffer Finholm och Jesper Björklund samt anfallarna Jens Östman och Emil Mattsson förlänger sina kontrakt. Målvakten Aleksi Vaskivuo skriver på för IFK Lepplax. Han spelade den senaste säsongen i Los Bombers men har div.II rutin då han vaktat buren för Jeppis Hockey, som också är hanns fostrarförening, i tre säsonger. Vi önskar Aleksi välkommen till laget / föreningen och hoppas han skall trivas!

sasongskort17IFK Lepplax säsongskort finns nu till försäljning till priset 90€. Nu 1.11 när en tredjedel av serien är spelad sänks priset på kvarvarande säsongskort till 60€. Ide till farsdagspresent? Kortet gäller för alla IFK Lepplax representationslagets matcher säsongen 2017-18. Kortet berättigar också till egen kaffeservering i Club rummet!

Du kan köpa ditt kort i AW Arenans café, av lagets spelare eller i biljettkassan inför hemmamatcher!
Du kan också beställa ditt kort här!

  rosabandIFK Lepplax representationslag stöder Rosabandet kampanjen mot all Cancer.
Stöder forskning och utbildning mot Cancern .
Därför spelar vi med Rosa band på lördag samt hela höst omgången .
På lördag bjuder IFK,s representationslag in alla damer till matchen IFK Lepplax - IK Kronan kl. 15:30 i AW Arenan
Alla damer gratis inträde till matchen.
Från lotteriet går 1€/såld lott till cancer insammlingen.
Så välkommen alla på lördag .
IFK Lepplax utmanar IK Kronan och Jeppis Hockey  att också stöda Cancer forskningen.

Extra information

IFK Facebook